Resulta difícil expressar amb exactitud quan decidírem apostar per aquest projecte, un projecte que, com tots, té la seua pròpia història, la nostra. Durant aquest recorregut han sigut tantes les converses, les reunions, les hores de treball invertides que, qualsevol cosa que us escriguem es queda curta per a explicar com s’ha anat gestant i definint la nostra proposta. Un procés que hem anat vivint amb la il·lusió i l’adrenalina que suposa començar a escriure un full en blanc.

Per tal de resumir, us direm que en Tu Vida Es De Libro us oferim la possibilitat de regalar les vostres històries i experiències en un llibre, tan especial i únic que ningú podrà, ni tan sòls, imaginar. Per a tal fita utilitzarem la memòria i els testimonis en fortes dosis.

Com a sociòlogues de formació, en general, i com amants dels estudis de memòria oral, en particular, decidim iniciar aquest projecte amb la intenció de fer-nos un lloc en el món laboral, a través d’allò que millor sabem fer i més ens apassiona: redactar i recopilar històries de vida. D’acord amb la definició de la historiadora Carmen Agulló aquestes són: “relats que es produeixen amb una intenció: elaborar i transmetre una memòria, personal o col·lectiva, que fa referència a les formes de vida d’una comunitat en un període històric concret”.

Ara bé, si aquesta és la definició utilitzada als estudis socioantropològics, nosaltres, amb la intenció de professionalitzar la nostra formació, decidim extraure aquesta tècnica d’investigació del seu espai habitual, les ciències socials, per a introduir-la plenament en la quotidianitat de les persones. Som amants de la vida, de les emocions, de les experiències quotidianes, de les dificultats a les que ens exposa la vida en les seues diferents etapes, de l’amistat, dels sentiments… és a dir, estimem tot allò que ens fa viure com a persones en societat. Així doncs, amb el bagatge tècnic a les nostres esquenes, transformem aquesta eina d’investigació en el propòsit del nostre treball: recopilar la vida de les persones amb totes les històries que les constitueixen.

Des d’aquesta petita finestra al món que avui inaugurem, us donem la benvinguda i us convidem a que us entretingueu entre aquestes pàgines en les que anirem oferint les nostres reflexions respecte al nostre treball i les nostres experiències al voltant de cadascun dels llibres que anem escrivint. En definitiva, us convidem a que sigueu còmplices de cadascun dels capítols que van escrivint la vida de TU VIDA ES DE LIBRO, una vida feta d’històries.