D’ençà molt de temps, Mireia havia desitjat recopilar totes les històries que Conxeta, la seua iaia, li ha anat transmetent durant vesprades infinites al calor de la llar. Per fi ha convertit aquest somni en realitat en un llibre tan especial i autèntic com el lligam que uneix a aquesta iaia i la seua néta, el Llibre de Vida de la iaia.

A les seues pàgines, Conxeta narra en primera persona totes les vivències que ha anat protagonitzant al llarg dels seus noranta-cinc anys de vida, des dels records remots de les seues iaies fins al seu dia a dia actual. La vitalitat, l’energia i l’esperit de lluita d’aquesta dona travessa cadascun dels paràgrafs que composen el seu relat; un relat que esdevé una autèntica joia per a la memòria històrica i familiar. Nascuda als anys 20, la seua veu ens parla d’unes quotidianitats viscudes en femení que esdevenen clau per a apropar-nos a distints episodis de la nostra història recent.

Com en tots els nostres treballs, durant aquestes 120 pàgines s’intercalen els testimonis amb fotografies que van acompanyant cadascuna de les distintes etapes vitals de la protagonista. Una vegada més, hem contat amb la col·laboració d’Ana Penyas, qui ha fet la il·lustració de la portada de manera exclusiva i totalment personalitzada (www.anapenyas.es).

Aquest llibre és un homenatge de paper pels 95 anys d’històries i lluites de la iaia Conxeta; un regal per a la família i les generacions vinents, que sempre podran submergir-se en les profunditats de les seues arrels familiars.

“Mai de la vida m’ho haguera pogut imaginar, es que en eixe llibre està tot, tota la meua vida! No tinc paraules per a expressar el que sent, és massa l’alegria i l’emoció… Gràcies, moltes gràcies! Mira, jo no sé què fer en tota l’alegria que tinc!” Conxeta.