Vos presentem Los mundos de Ade, una vida entre “carxofes”, un llibre que recull la meravellosa història d’un grup d’amigues (conegudes com “les carxofes”) que, amb l’excusa de la boda d’Ade, han anat omplint les pàgines d’aquest llibre amb cadascun dels records que composen la seua vida en comú. A partir de les anècdotes, experiències, batalletes i vivències compartides, 9 dones que s’estimen, han anat escrivint aquesta sorpresa de paper per a Ade i, amb això, han immortalitzat el seu temps compartit, un temps que les constitueix i les uneix.

Com a tota història col·lectiva, cadascuna d’aquestes amigues té el seu propi itinerari i la seua pròpia versió sobre com, poc a poc, la vida va anar unint-les. Però com en aquest cas tots els camins duen al mateix lloc, el propi recorregut vital d’Ade ha sigut la guia que ha anat ordenant les mil i una històries d’aquesta amistat. Així doncs, al primer capítol cadascuna defineix la relació d’amistat, eixa família que han anat construint i a cadascuna de les protagonistes que la fan possible. En el següent capítol, viatgem al passat per a apropar-nos a la infantesa i adolescència d’Ade de la mà de la seua germana, la seua primera amiga. El tercer amaga innumerables records sobre aquells meravellosos anys d’estudiants que compartiren i, el quart, tots els viatges que han fet amb Ade. Els segueixen aquells records sobre l’arribada de persones importantíssimes per a Ade: la seua filla i el seu fill. Les primeres paraules, aventures i anècdotes d’Olivia i Nico omplin tot un capítol, narrat per unes ties a les que se’ls cau la bava amb ell@. Per a finalitzar, cadascuna li dedica unes paraules a Ade, unes paraules carregades d’estima que mostren, en darrera instància, l’essència d’aquesta autèntica amistat.

La història d’aquestes amigues ocupa 136 pàgines en les que, a més dels testimonis transcrits de cadascuna de les participants, inclou una sèrie de fotografies de casa etapa i moment vital que es va contant al llarg del text. A més, tant la portada com les il·lustracions que inicien cada capítol estan fetes exclusivament per al llibre per Ana Penyas (www.anapenyas.es). Amb tot, es tracta d’un llibre personalitzat i fet a mida, un regal difícil d’oblidar.

“Muy especial, ¡el regalo más singular y bonito que he recibido nunca! Y es que, los regalos suelen estar basados en cosas materiales pero este libro es un regalo que reside en las emociones. Leyéndolo me ha invadido un mar de sentimientos: añoranza, alegría, pena, satisfacción, pero sobre todo emoción. Por otro lado, es muy significativo que un grupo de gente a la que adoras, te demuestren que ellas también te adoran a ti de esta forma: describiendo tanto la historia de una amistad con sus correspondientes anécdotas y explicándote a corazón abierto como ellas te ven y qué has significado en su vida. El libro me ha hecho sentir que tengo una suerte inmensa, porque a la gente que a mí me importa, yo también le importo” Ade.

 

fullsizerender